09 Nov En fika paus med Berghagen

Med nya friska andetag tar jag nu upp bloggen igen fast här på min egen hemsida. Två år av vila har nu gett tid att reflektera över bloggandets varande eller icke varande. Stillheten har gjort mig gott. Timmar vid havet runt Mallorca har haft sin läkande kraft. Tramuntana bergen har lyft mig upp nära himlens klara luft. Jag har haft tid att känna, läka och tänka. Självklart har ju de av er läsare som stannat upp mig på gatan eller någon annanstans i livet och där ni berättat om er önskan om att jag ska börja igen gjort att steget nu har tagits.

Jag hoppas att ni alla förstår att jag nu har friheten att skriva precis som jag vill och jag tänker låta tankarna flöda fritt utifrån mitt liv som resande mamayogini med min bas på Mallorca. Ni kommer inte kunna kommentera för det här är mina reflektioner över yoga, hälsa, skönhet, resor och livet som en fri själ på vår vackra jord. Jag tänker låta er få en bit av min värld men långt ifrån hela min värld. Min önskan är att ni lite ska få känslan av att ni reser med mig. Som om ni går bredvid mig och lyssnar på mina reflektioner om livet. Men vill ni dela de tankar som då kommer inom er, får ni göra det med era nära och kära omkring er. Precis som jag lyssnar på de som finns i min närhet.

Samtal är bland det finaste vi har. Genom samtal kan vi utvecklas och växa. Om du finner att mina reflektioner skapar vågor av tankar i dig, dela gärna dom med någon. Och om du inte för stunden har någon att prata med, gör som jag, skriv ner dom i en dagbok eller på sidor i din dator. Det är så himla mysigt att gå tillbaka till dom och just se hur vi har utvecklats genom åren.

När jag en gång i tiden började blogga hette den ” En fika paus med Berghagen” och fikandet fortsätter. Det är ju på alla världens kafeer som orden kommer till mig. Det är där jag sitter ensam med min bok och läser, skriver eller tänker. Och det är även där jag möter upp med min familj och mina vänner för samtal. Jag tänkte att vi fortsätter så nu med denna blogg.

 

Just nu sitter jag i Harlem på ett jätte mysigt te café med teer från Afrika. Företaget som gör dessa teer heter Serengiti. Jag dricker nu ett ekologiskt rött Chai te med honung. Ägaren har kommit med en söt tekanna och under det brinner ett levande ljus. Smaken är rund och doftar jul. Jag ser på instagram att det snöar hemma i Sverige!! Julkänslan börjar verkligen krypa på mig nu och det är så mysigt. Om några dagar åker jag till Finland för att ha en yogadag i Nykarleby. Då får jag min första riktiga kalla julkramande känsla. Det ska bli så nice!

Jag önskar er alla en jätte fin fortsatt dag. Vi ses här när vi ses! För det kommer inte finnas en regelbunden tidsfaktor för mitt bloggande. Jag är ju en Gypset Soul. Det blir när det blir vackra själar.

Namaste Malin

img_2252