16 Nov Tänk hur bra det blev.

När vi kom hit till Mallorca kände vi inte många alls. Vår svenska hyresvärd tog väl hand om oss och deras son Axel blev någon att se upp till för Isak. Igår när jag vandrade igenom min lilla by i Palma tänkte jag på de vänner jag lärt känna genom dessa tre år.

Sandra på Earth Yoga var bland de första som tog hand om oss.

Isak uppe hos Sandra och hennes familj i Biniraix. 

Petra och jag möttes på skolgården första skoldagen.

Min hyresvärd Stefan tog mig till olika härliga restauranger. Tapasbarer i Santa Catalinas marknad tex.

Stefan bjuder mig på min första shandy. Citron fanta och öl.


På caféet El Perrito är det nu nya ägare. Men med samma personal som tidigare. Vi saknar förstås Gunilla som öppnade sin famn för oss när vi kom. Med råd och kärlek fanns hon alltid här. Idag är de nya ägarna svensk/ argentinska och jag har redan hittat min favorit macka så det blev åter igen gårdagens frukost. 

Igår skulle min son göra hemkunskaps läxa och laga middag till familjen. Vi gick och handlade på den ekologiska mat affären Love Eat som ägs av Laura. Hon och jag kan prata i timmar med varandra om vad som är bra för kroppen och själen. Igår noterade hon att Isak vuxit om mig med några decimeter. När vi skulle gå tog Isak kassarna ur mina händer utan att jag behövde be honom. Jag log… Shit vad det går fort nu. Min pojke blir man.. 


Vi ville ha Bregott till brödet så jag tog en promenad ner till Brittvid. Vi bodde där kan man säga det första sex månaderna. Ägarna, som är från England, har blivit fina kvarters vänner och vi pratar alltid en stund. Det är två butiker. En med svensk mat och hälsokost. Och en med allt annat från England och Tyskland tex. De ligger bredvid varandra men den svenska stänger klockan 8. Men ägare Steve var så gullig och gick och öppnade den så jag fick Bregott, SMÖR och svenska lantchips. 

När jag betalade berättade han hur han en gång i tiden jobbade på båtar som hade Palma som en av hamnarna. Vid ett tillfälle som han var här hade han lagt ett bud på affären som då var pytte liten med vardagsrum och kök bakom själva butiken.  En annan kväll här på ön träffade han en Mallorquinsk kvinna. På natten friade hon till honom. Dagen efter skulle han åka igen men ringde då ägarna till butiken och sa att han tar den. Två veckor senare friade han till henne. Nu har de tre butiker bredvid varandra typ. Den tredje är en telecom butik dit vi går och får hjälp med mobilnät, fax mm. Dom är sååå fina! I år har de beställt enorma kilon julskinka. Det går som smör i solsken bland svenskarna.


Med ett leende på läpparna vandrade jag hem till min matlagande son som assisterades av din storasyster som är nere några veckor för att plåta bilder till våran framtida projekt. Vilket underbart liv vi fick och tänk hur bra det gick!! Visst vi har flyttat tre gånger och det har regnat in och vi har haft lite annat drama här på ön men vilka fina kvartersvänner vi fått.


När jag kom hem hade Love hängt upp julstjärnan och tänt levande ljus överallt. Kyckling soppan var perfekt gjord men jag måste erkänna svenska mat har inte mycket drag i sig. Han följde receptet exakt men vi som lever ett liv i kryddornas land är van vid lite mer drag nu för tiden. Därför var pluras chokladfondant med chili en perfekt avslutning på ännu en dag på vår ö.


Vill du läsa om vårt äventyr på Mallorca och vårt möte med våra nya vänner finner du det i min bok ” Mallorca i mitt hjärta” Som är en personlig berättelse om stt flytta utomlands med tips och råd om vår ö genom mig och Isak. Men också våra nya vänner här. Finns på Adlibris och Bokus.

Stor kram

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.