12 jun Secrets that vi keep ;-)

Här på bloggen kommer jag emellanåt berätta om kända och okända platser på vår vackra ö. Många kommer jag kanske inte berätta om vart dom ligger för att slippa strömmen av turister. Svenskar är ju flockdjur och går ju helst dit där det redan är svenskar vilket jag personligen kan tycka är lite tråkigt, Så vill du finna dom små pärlorna får du vara lite Sherlock och om du då hittar dit är du verkligen värd att vara där.

Strax innan 20.00 tog mig med taxi upp till industriområdet där min pojkvän jobbar. Han hade hunnit ställa in alla motorcyklarna, som stått uppradade till försäljning ute på gatan, in i butiken och framför mig var det nu ett hav av Harleys väl strukturerat framför mig. Även om det är den tredje största Harley Davidson butiken i Europa såg det väldigt trångt ut nu. 003low-resolutionVi hoppade in bilen och begav oss de 40 minuterna upp till norra delen av Mallorca. Solen var på väg ner men lyste ännu klart över himmelen. Vid en kyrka  ligger den lilla Argentinska baren. Du ser inte baren från vägen utan vi körde in på parkeringen till kyrkan och gick över gårdsplanen. Där bara några trappsteg ner ligger den lilla baren och där ägarna nu var i full gång med att förbereda kvällens grillafton. 4E1F64BF-8550-42B7-B943-28F00010421E

Något jag har fått lära mig sedan jag träffade Pablo som är Argentinare, är ju att äta deras älskade Empanadas. Känns nästan som om det är Argentinarnas national rätt medan dom själva kanske skulle säga barbeque. Dom är ju mästare på att grilla. Och jag som är både gluten känslig, vill helst äta vegetariskt och gärna inte mjölkprodukter så är det ju en utmaning vill jag lova. För det är nämligen så vansinnigt gott. Framför allt när degen inte är seg och mjuk utan krispig och lite bränd. Yummy! När vi kom till baren så stod ägarinnan och bakade de vackra pirogerna. Det syntes att hon gjort det många gånger. Hennes man friterade dom sedan i olja och la upp på stora fat att svalna. Pablo var inte sen att ta en som fortfarande var varm och den goda såsen från pirogen rann ner efter hans händer medan han åt. Lyckan i hans ansikte var total. 3102CE35-AD76-4DD6-A6A4-1A82A810837DC937DF94-8E84-4A64-80FC-948A53B385BDDet som är lite mysigt med denna lilla pärla till bar är att det känns som du kommer hem till dom. Paret som äger den pratar ingen engelska men möter upp med ett varmt leende till oss som kommer som om vi vore nära vänner. Visserligen känner dom Pablo väl men jag betraktar folket som kommer och det är samma kärleksfulla välkomnande till alla. Det märks också att det är många lokala som kommer hit. Idag är deras lilla dotter där och hjälper till, och hon langar de färska Empanadas från mamma bakom baren till pappan vid frityrfatet och grillen. På bardisken ligger också härliga vegetariska spenat eller zuccini  quiche och vi äter som om vi inte fått mat på flera dag. Det är också hela känslan i omgivningen som också gör det. Som skapar hungern. Dofterna och gemenskapen fyller den vackra tavlan av hemlagad mat. Det är ett väldigt enkelt ställe och dom är ju ofta de bästa. Vi pratar om att vi varit på många ställen och ätit genom åren eftersom vi båda älskar mat men att det är ofta som de lite opretentiösa ställena ger den godaste maten.

A06BBCBB-D30A-4D00-AC71-0A52E5F34B37

Skymningen gör också sitt till att lyfta upp den sköna sommarkvällen. Färgerna i naturen är varma och mandelträden står i vackra rader i den röda jorden omkring oss. Min älskling springer till grillen oavbrutet och lägger den goda chimicurri på det grillade köttet. Vi äter väldigt lite kött annars och äter nästan genomgående vegetariskt men här går det inte att få stopp på honom. Han njuter i varenda del av sin kropp och den Argentiska spanskan, som är annorlunda en den vanliga spanskan ( framför allt sexigare 😉 ), flödar mellan honom och hans vänner.  Så småningom börjar en musiker med gitarr spela och mysfaktorn är på topp. Tydligen så är musikkvällar ett återkommande inslag här. Det är en salig blandning av nationaliteter där. Engelsmän, argentinare, mallorquiner och så lilla jag som enda svenskan i en salig röra. Barn, vuxna och hundar med. Precis som det ska vara. Och strax efter 23 börjar vi ge oss av hemåt igen. Jag kör och det tar inte långt innan Pablissimo somnar vid min sida medan jag sjunger mig igenom den ena låten efter den andra som spelas på radion på väg in mot Palma. Ännu en vacker dag på våran ö. Jag somnar tacksam.

Namaste, Malin

Recept på Empanadas finner du på denna länk hos Ernst.

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.