26 jun Egen semester

Ja det kan väl tyckas märkligt att när man dom jag är yoga lärare på Mallorca och reser till massor av olika stränder i världen ska behöva semester. Men faktum är ju att även om det är ett fantastiskt jobb att vara yogalärare och framför allt på Mallorca så jobbar jag ju hela tiden på mina resor.

Så när Peter på Surfakademin hörde av sig om att det fanns en plats ledig på deras surf vecka i Galicien pratade jag med Pablo på en gång och kollade om det var ok för honom om jag flyttade våra lediga dagar tillsammans till nästa vecka så jag kunde åka och putsa på surfingen. Det var helt ok. Vi tog en lång lugn härlig lördag tillsammans med hav, bad och god mat. Det spelade ingen roll om det blev sent. Ego tid väntade ju runt hörnet. 

Foto nedan av Jimmy Groth. 

Så jag tog flyget till Santiago de Compostela som egentligen är lite längre bort än behövligt från mitt mål men det kändes klokt att  samtidigt reka en vandrings vecka dit nästa år. Därifrån kunde jag sedan ta buss två timmar till Ferrol. Så jag gick upp kl 05.00 för att bege mig till flygplatsen. Väl framme i Santiago var folk knappt vakna än denna söndags morgon. 

De lokala började så småningom öppna några butiker och caféer. Och medan jag strosade runt började de omtalade komma. Oftast två och två. De ska pilgrims vandrarna. 

Santiago de Compostela är verkligen vacker i själva kärnan runt katedralen. Vackra gamla byggnader med mycket själ. Och väldigt många religiösa utsmycknader.

Efter ett tag blev jag hungrig och ville hitta något väldigt spanskt. Och jag hittade ett café som hade en riktig surgubbe bakom disken och jag bara log. Dom finns överallt. Det blev bröd, tomatröra, olivolja och grönt te. För det var det han hade. Hahaha Men det var faktiskt jätte gott. Jag beslöt mig dock för att ta 11 kaffet någon annanstans.


Jag vandrade vidare genom staden för att ta  mig till busshållplatsen och nästa anhalt Ferrol staden hade nu vaknat och började myllra av olika nationaliteter. Jag hade gott om tid på mig så jag väntade tills in i det sista att ta kaffet.  Ägaren till caféet var totala motsatsen till den förra. Hon pratade glatt och lät mig pröva deras specialitet. Det var sött, fett och Yummy!!! Det är så himla mysigt att möta de lokala som visar en del av dem plats man är på genom deras sätt att röra sig och prata. Älskart! 

Har nu försökt ladda upp bilder sedan igår men nu loser det sig bara på nätet. Laddar upp fram till nu och mer sedan. 

Kram på er! 

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.