07 jul När jag har tid över..,

Så ”skapar” jag berättelser ur den ”kunskap” och fantasi jag besitter. Jösses så tokigt det här blev Gud. …Hahah Jag skulle ju gå och sola på terassen men det blev ord istället. 


Skapelseberättelsen och kunskapens träd. :

Adam gav Eva liv genom med sitt revben. Eva gav Adam ett äpple som tack och förklarade att om vi äter detta ser vi skillnaden på kärlek och ondska. Adam log, tog emot det och såg möjligheterna till framgång att skapa en verksamhet av det. Och för att inte någon skulle ta hans verksamhet ifrån honom byggde han staket runt trädet. Ställde krigare utanför och satte sin kvinna att skala äpplen. Och sedan sa han till sin kvinna ” Du kommer bli så lycklig med mig!!” Hon försökte säga honom något men han lyssnade inte, som vanligt. 

En dag satt han där vid trädet. Med massor av äpplen, och massor av pengar, och massor med träd men hans kvinna hade för länge sedan gått därifrån. För henne var detta inte paradiset. Hon hade gått till tingsrätten och bett om skilsmässa. Han upptäckte det några dar senare. Han utropade ” Varför sa du inget!!!” Hon förklarade att hon försökt men han hade inte tid att lyssna. Han räknade ju äpplen. Hon samlade sedan ihop ett gäng andra kvinnor och började protestera för kvinnans rättigheter. Men egentligen var det ett upprätthållande av balansen och återtagande av kärleken. Men det glömde även kvinnan bort i kampen. 

En gång för länge sedan gav en man ett revben till sin kvinna och en kvinna ett äpple till sin man. Det kallades kärlek. Han såg möjligheten att vinna erkännande som äppelförsäljare. Vet faktiskt inte ens om han sa tack… Och hon bestämde sig för att mosa till både äpplen och honom för evigt.  

Kanske problemet låg i att ingen av dom egentligen fattade budskapet. Eller betydelsen av varandra. Trots revben och goda äpplen. Kanske var det det Gud var rädd för, att dom aldrig skulle förstå det sanna budskapet och valet de skulle behöva göra mellan det goda och onda. Dumma orm som berättade om trädet så långt innan människan var redo att förstå. Ja även Gud skyller på andra tydligen. 

Nåväl, det som en gång i tiden var en kärleks akt blev till en kamp. Kunskapen gick förlorad och trädet sågades ner. 

Amen ?? 

©Malin Berghagen 

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.