11 jul När orden du skriver blir sanning du själv behöver se.

Jag är i ett skede där tankarna går till att börja tjäna pengar. Ja visst låter det konstigt men faktum är att jag har ett kanske lite konstigt, men för mig sunt förhållningssätt till att tjäna pengar. När jag var barn råkade min mor ut för lite skattesmällar. Även Tommy gjorde det under vår tid som gifta. Vilket har gjort att jag fullkomligt hatar skulder. Och är super nöjd med att inte äga mitt hem eller en bil. Räkningar som kommer och utgifter som ska göras pga vinterdäck, försäkringar, lån osv får det alltid att knyta sig i magen på mig. Så jag undviker den typen av kostnader. Jag känner mig inte rik för att jag ”äger ” ett hus för det är banken som äger huset. Inte jag. Så då kan jag lika väl hyra. Och eftersom jag inte är en äffärskvinna så intresserar det inte mig att köpa för att sälja dyrare. Jag orkar inte med hela processen av att renovera och packa. Och sedan ångesten över om jag kommer förlora pengar eller tjäna på affären. Hua!! Så jag lever med det jag har vilket gör att jag kan lägga pengar på att äta ute oftare och ta min frukost på ett café. Sådant gör mig rik. Jag älskar nämligen god mat. Ensam eller med familj och vänner. Njutning till 100 %

Men detta gör att jag inte heller jagar pengar. Jag har mina kostnader och klarar mig på det jag har. Får jag pengar över lägger jag det på en resa, som i vintras till Costa Rica med mina barn. Och så får jag börja om med sparandet igen. Men.., jag kanske BORDE vara lite mer kåt på pengar, som det heter. Men… jag tycker rika människor inte känns lyckligare för att dom har alla dessa saker de äger. Allt måste ju tas om hand och mer pengar måste tjänas för att ta hand om det. Och för mig är tid så dyrbart.

Dels har jag också några människor runt mig som är väldigt fokuserade på att bli rika och för att andra ska se att dom är rika. Jag tycker det är super konstigt!!! Jag gillar att köpa kvalité saker ibland men jag köper väldigt sällan något. Men jag köpte nyligen några lite dyrare flipp flopps och ett par högklackade skor. Jag gillar att köpa lite dyrare smink på taxfree men jag använder ju inte mycket så det blir ju inte en så väldans tung sminkväska. Min pojkvän är precis som jag. Alltså hans inställning till att köpa saker och varför. Han har sin dyra klocka. Sina favorit skor. Han har sina två motorcyklar ( jo jag vet två men Hondan är hans älskling och hans Harley behöver ha i jobbet eftersom han är säljare åt Harley)  men han hyr sin lägenhet och säger ofta, ” Min vänner köper hus och bil och jobbar massor för att betala allt. Huset äger dom inte tvärtom. Så vill jag inte leva.” Vilket jag känner också.  Vi är gypsets! Vi värnar om friheten och unnar oss några få riktigt fina saker ibland. Skillnaden mellan oss är att jag har ett mycket friare jobb. Han jobbar 9-20 som de flesta här. 


Dessutom är jag Yogi och jakten på pengar är inte riktigt vår grej. Vi söker andra saker i livet. Jag skriver ord på min blogg och på min instagram för att dela mina tankar och med hopp om att det kan hjälpa någon att förändra sitt liv och söka det som får dom att bli lyckliga. Utvecklas inombords. Och varje dag hjälper jag någon med deras sociala mededier för att stötta deras verksamheter. Igår gick jag hemifrån igen efter att just ha kommit hem bara för att gå förbi en kvinna som jag känner som verkligen behövde en kram. Jag tog tag i henne och drog varsamt bort henne från hennes vänner. Kramade om henne och viskade i hennes öra ” Kom ihåg att du är fantastisk. Kom ihåg att du är en gudinna som åstadkommit så mycket. Res dig.. sträck på dig.. ” Hennes ögon tårades och hon viskade tillbaka ” Du såg… ” 

Inget av detta tjänar jag pengar eller har en tanke på att göra det heller. Jag behöver inte ens bekräftelsen på att bli älskad för det även om det är helt FANTASTISKT  när gensvaret är gott och värmande. MEN jag känner mig rik för jag gör det utan att tänka, jag tar emot livets tankar för dagen och delar med mig av dom. För mig är dom en gåva som getts till mig av universum. Det är inte meningen att jag ska behålla dom. De ska delas vidare. I tacksamhet och lika villkorslöst som de givits mig kl 06.30 på morgonen när jag vaknar med en tanke. Jag har ingen baktanke och ingen plan. Jag ser, känner och agerar. Punkt. 

Men, människor runt mig säger att jag borde tjäna pengar på det jag gör. Jag borde utnyttja tillfället och mitt varumärke. Och någonstans inom mig känns det ju som om det skulle vara trevligt att få lite pengar över någon gång. Alltså det där lilla extra. En vän sa till mig härom dagen, ” Se det inte som om du jobbar och ber om betalat för att bli rik. Se det som att du behöver ta betalt för att kunna göra mer saker av det du älskar att göra. Och jag har ju massor av idéer som jag skulle vilja förverkliga. 

En egen retreat gård. En magisk plats som andra kan komma till för att yoga och må bra. 

En egen webshop så de som vill läsa mina böcker verkligen hittar dom för de är ju typ slut överallt. 

Ett eget hälsosamt café där människor samlas och samtalar.

Osv… men då behöver jag så innerligt MYCKET pengar för jag vill ju inte jobba ihjäl mig med mina projekt som kostar pengar och tid från den frihet jag vill ha till mina yoga klasser, skriva mina böcker, blogga om livet och kramas med den som behöver en kram. 


Arbete,pengar, hus, människor… osv allt detta kan vi få tillbaka om vi en gång förlorat det men tiden… Tiden är bara här nu och den går inte att få tillbaka. Så hur förvaltar jag min tid? Och VARFÖR gör jag det jag gör är viktiga frågor för mig. 

Så jag vettifasiken hur jag ska få till det här…  

Någon sa, jaga sponsorer till bloggen men då måste ju de i sin tur ha ett värde för mig som är mer än pengar. De måste ha bra värderingar. Det är ju inte det lättaste att hitta. Eller det kanske är lättare än jag tror. 

Äsch, jag tror att jag behöver göra som min vän Stefan sa, se pengar som en verktygslåda. För utan pengar kan jag inte beställa yogaväskorna av de handikappade kvinnorna i Indien som jag så gärna vill stötta. Frågan är dock om det är bra att göra yoga väskor bara för att stötta kvinnor i Indien?? Dom måste ju säljas också fröken Berghagen!!! Aaaaah du tänker så…? ? 

Ja ni hör ju!!! Men jag får nog rätsida på det här tillslut. Jag skulle gift mig med en miljonär som avgudar mig och säger ” Älskling, jag stöttar dig i ditt knasiga villkorslösa kärlek till jorden och människan projekt. ” Men jag blir ju inte förälskad i miljonärer. Jag blir ju förälskad i människor oavsett pengar och hitintills har jag ju bara blivit förälskad i skådespelare  och musiker. Dom har ju typ ingen koll på pengar alls. Och jag frågar ju inte. Jag ser in i ett par passionerade ögon och sen är det ju kört. Jag är ju en människa som alltid utgår ifrån mitt hjärta och mina sinnen.

Och nu, nu är jag ju kär i en fantastisk man som är precis som jag. Och som jag har längtat efter en man som ser vem jag är. Här inne i hjärtat. Som min älskade sa nyligen, ” Malin du är den rikaste kvinna jag känner för de värderingar du har. ” Och jag tror att jag måste acceptera jag är ingen affärskvinna. Och det är inte pga att jag spenderar pengar vårdslöst. Jag är bara inte kåt på dom. Jag vill bara ha tid att sitta under mitt olivträd och hjälpa andra att uppskatta livet. Men det kan jag inte köpa en retreat gård för. Herre jösses vilken knasig ekvation!!! 

Min morbror säger att alla ska göra det dom gör bäst. Jag har fått gåvan att leverera i ord det universum känner behöver utryckas eller vad mitt hjärta och huvud funderar över som faller till bokstäver på mitt ” pappret”. Jag för det vidare. Och jag kanske måste vara nöjd med det oavsett vad andra säger när det gäller vad jag ” borde” göra. Jag är en levnadskonstnär och att skriva är mitt jobb. Och jag är miljonär på mitt konto av varma leenden, kloka barn och kärleksfull man och familj.

Så nu sitter jag här och tänker, vad vill jag säga med allt detta? Vad vill jag egentligen säga till mig själv med denna otroligt långa blogg? Hahaha kanske den enkla sanningen att jag nu tjuvtränat tillräckligt i en vecka eller två på bloggen och nu borde fokusera fullt ut på en av de saker jag kan och dessutom ÄLSKAR att göra, skriva om livet. Och ha yoga klasser förstås. Ses på earth yoga på torsdag kl 11. Och Ziva i La Lonja på lördag kl 9.00

Välkommen till min blogg, min yoga, mina ord och mina tankar. Men framför allt mitt hjärta. 

PS: se detta: money 

Kram Malin 

 

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.