27 jul Viktigt med antioxidanter

Idag var jag och tog två tester hos underbara Ulrica här på Masesgården för att se om jag har tillräckligt starkt immunförsvar och att jag inte har för mycket oxidativ stress. 

Antioxidanters uppgift i kroppen är att neutralisera och oskadliggöra sk fria radikaler. Fria radikaler kan skada arvsmassan i cellerna ( DNA), förändra viktiga proteiners funktion och oxidera fleromättat fett som startar destruktiva processer som kan ge upphov till ohälsa och sjukdom. 

Tex: för snabbt åldrande, cancer, alzheimers sjukdom, åderförkalkning, hjärt-kärl sjukdom, inflammatoriska tillstånd, grå starr, reumatism. 

På min test visar det sig att jag får bästa betyg på båda. 255 på oxitativ stress och  1,56 på immunförsvaret. Så där låg jag över normala. Ulrica träffar många klienter och det är få som har ett sånt topp betyg så hon sa ” Vad du än gör så fortsätt med det.” 


Så vad gör jag? Förutom att jag försöker äta bra mat med mycket grönsaker ser jag till att få i mig mycket C-vitamin. Alltså minst 400 mg om dan. Jag dricker färskpressad apelsinjuice varje dag och tar ibland en extra C vitamin. Och ser till att få i mig extra zink. 


Bra antioxidant höjjare är Flavonoider och Karotenoider. Så jag äter Betakaroten och gurkmeja från Better You dagligen för att få i mig karotenoider och boosta immunförsvaret. Sedan äter jag mycket papaya, mango och havtorn för att få i mig lykopen. Och sedan älskar jag ju grönt te så då får jag i mig Flavonoider. 

Det är väl det jag gör och det funkar ju tydligen.  Tacksam! 

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.