28 jul Minnen och livets skiftningar.

Livets förändras. Och idag vill jag skriva om en plats som många här i Sverige vet betyder mycket för mig. Jag är just nu i Järvsö. Den by min mamma och mormors  familj kommer ifrån och där jag bodde i nästan 12 år. Då, var jag gift hemma fru med tre egna barn och två bonus barn. I slutet kom Isak mitt fjärde barn. Vi levde ett drömliv på många sätt. 

Jag började yoga och livet började sakta förändras. Jag fann en inre kraft och en längtan. Men visste inte riktigt vart jag var på väg..

När jag och min exman träffades jobbade jag på Järvzoo som är ett naturlig zoo med en trätrottoar i skogen. Järvzoo blev ständigt en plats jag kom tillbaka till även efter min tid där och forfarande älskar. Järven är det djur jag älskar mest. Där bland järvar och vargar fann jag lugnet.  Det var också där jag fann kraften att vara modig. Och se att det fanns något vilt inom mig som ville mer än vad Järvsö kunde ge. Varje gång jag passerade järvens inhängnad stod jag där en stund och såg in i hans ögon. Detta gosiga djur som är ett av våra farligaste rovdjur. Glömmer aldrig när han varsam smög fram och tog den råa köttbiten ur min hand. Under min tid där fick jag vara med och stycka en ko som blivit överkörd av tåget så det skulle bli mat åt djuren. Bland det äckligaste jag varit med om. Det var en speciel tid. Viktig tid i mitt liv. 

Men som sagt…livet förändrades. För det behöver det göra ibland. Vi skiljde oss efter 15 år och jag flyttade till Stockholm. Men alltid med en ständig kontakt med Järvsö. Ja min kärlek till denna magiska lilla by mitt i Sverige gjorde att jag flyttade tillbaka efter några år i Stockholm. Jag yogade, drömde om yogaresor till varmare länder och bloggade från mitt lilla hus bland de blå bergen. Jag pendlade till mitt jobb på radio kanalen lugna favoriter i Stockholm Min exman träffade Linda som blev en helt underbar bonus mamma till Isak och Linn. Och jag träffade Martin som var musiker och radio profil på en rockmusik kanal. Han kom från Bollnäs inte långt ifrån Järvsö. Och ju starkare vår kärlek blev och mitt jobb på radion i Stockholm ökade i timmar var det dags att flytta till Stockholm igen. 

Nu när jag är här igen och betraktar min mor som står och stryker i vardagsrummet, är det svårt att inte tänka tillbaka på mitt liv då. Minnen fladdrar förbi.. jag var både oerhört lycklig och olycklig här. Precis som livet är. Och jag vill inte ha det ogjort. Tvärtom om. Människor jag lärt känna. Vänner jag alltid kommer ha när trots avståndet till Mallorca där jag bor nu. Jag har lärt mig så mycket och det var tex en fantastisk gåva att få uppleva hur jag och Martin inte separerade för vi kommit ifrån varandra. Utan vi släppte varandra fria för vi hade olika drömmar. Jag ville bo utomlands och han ville ha barn. Det fanns inget ego närvarande. Bara omtanken om varandra. Jag skulle aldrig vilja vara utan den upplevelsen. Att separera i kärlek och omtanke om varandra. Jag flyttade till Mallorca. Och Martin fick en söt dotter med en jätte vacker kvinna. Det blir bra till slut. 

Livet är en resa och genom den växer vi som människor. Det är det som är meningen med det. Vi växer genom mötet med en partner. Utan en partner och i mötet med andra står vi still. Om vi alltid flyr möten kommer vi också stanna i vårt möte med oss själva och livet. Platser bär minnena åt oss och påminner oss om allt vi lärde oss, allt vi skrattat och att vi överlevde tårarna.

Nej nu känner jag att jag ska fokusera på min fantastiska mamma. Hon som är den godaste människan jag vet. Hon som är anledningen till att Järvsö finns i mitt hjärta. Hon och min fantastiska mormor. Jag kommer alltid älska att återvända hit tack vars dom och de minnen mitt liv här har skapat.

Ha en underbar kväll alla.  Vårda er kärlek till varandra. Väx och lyft upp varandra. Och när ni inte längre kan ge varandra det ni behöver. Släpp taget om varandra i kärlek. De bästa minnena kommer alltid finnas kvar i platserna ni delade tillsammans. Och nya vackra möten kommer att ske och nya platser besökas. Älska! 

Kram Malin 

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.