29 jul Celluliter adjö!

Det vore ju så himla tråkigt att leva här på jorden om man inte skulle få njuta av de uppfinningar människan har skapat i form av mat. Jag ääääääälskar riktigt bra god vällagad mat. Vad skulle en sommar kväll med min väninna Tess vara utan ett gott glas Amarone, nybakat bröd, oliv olja och salt och ett fat med himmelska ostar och tryffel honung. Oh my god!!! Eller våra långsamma frukostar på något mysigt café i Palma. Med latte macciato, smörgås med olivtapenad, avokado och yoghurt med quinoa och frukt. 

Ja som ni ”hör” så äter vi inte galet osunt överhuvudtaget även om vi båda njuter av livets extra goda ibland. Som vi båda sa när vi spelade in vår podcast ( kommer i september) att det är arbete och alltid tänka efter först som gör att vi ser ut och mår som vi gör idag. Det finns ingen naturlig genväg. 


Så vad gör vi? Ja i min värld är det så att det är när det blir för mycket av det som inte är naturligt för kroppen, färgämnen, bakad bröd, pasta, vin, ost osv… ja helt enkelt det som inte är i sitt naturliga tillstånd i naturen, som det börjar skapas inflammationer i tarmarna och i bindväven. Dom har för mycket att göra helt enkelt. Och när tarmarna och bindväven blir overbelastad har den svårt att ta hand om animaliska proteiner som mjölkprodukter och kött. Så det blir bara ännu knasigare. 


Så när jag känner att min kropp har tagit för mycket stryk av livets extra goda så kör jag en utrensning som nu när jag var på Masesgården hälsohem. Nu är det ju så att eftersom jag äter väldigt bra jämt och tränar yoga så går det ju snabbare för mig med att återställa kroppen. Men jag lovar att det är SUPER bra och enkelt. 

1. Ät INTE bröd, sädesslag eller gluten fria substitut. 

2. Ät INTE mjölkprodukter eller laktosfria substitut. 

3. Ät helt vegetariskt. 

4. Ta en halv till en hel msk bjökaska extrakt i ett stort glas vatten morgon och kväll och drick . Det första du gör och det sista du gör. Låt det gärna vara själv i magen i ca 20 min. Förutom mer vatten eller te. 


5. Massera kroppen när du smörjer in dig. Tryck till lite exaktes så cirkulationen kommer igång i bindväven. Jag använder en blandning av kokosolja och havtorn olja. På HELA kroppen. Även ansiktet. 


6. Se till att du gör något varje dag som får igång pulsen.  Tex spring till brevlådan. Snabba dubbla steg upp för trappan. Knäböj till upphopp. Älska. 

7. Drick örter, grönt eller rött te och vatten så du får i dig en liter vätska om dagen. 


Jag har gjort detta i en vecka nu och resultaten visar sig på bara några dar. Dessutom blir hyn frisk och klar. Kom ihåg nu att 1. Jag är en Berghagen och alla Berghagens är smala genetiskt så låt inte min bild göra dig irriterad eller skapa illusioner. 2. Jag äter som sagt 80 % hälsosamt och yogar minst 15 minuter varje dag. Det gör att jag ser ut som jag gör och att det går fortare. Men det är ingen ursäkt för att du inte ska hjälpa din kropp att må det bästa den kan. Som jag sa i början, vill du hålla dig frisk, ungdomlig och må bra så är det bara att sätta igång att jobba på det varje dag. 

Så om du känner att det är dags… kör! Testa! 

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.