12 aug En kväll med P


Denna text får ej kopieras eller användas i media. ©MalinBerghagen

Han skickar ett sms att jag ska vara klar om 45 minuter och att jag behöver ta med hjälmen. Jag ler med hela ansiktet då jag förstår att min önskan om att åka upp till Biniaraix och deras " En kväll för konsten" har emot tagits väl och att vi ska ta motorcykeln dit. Att åka motorcykel är ju något helt nytt i mitt liv. Den kom tillsammans med honom eftersom han har älskat motorcyklar sedan unga år och nu jobbar med Harley Davidson. Jag känner mig alltid trygg med honom eftersom han är ordning och reda i sin natur och ansvarsfull när det kommer till när andra åker med honom.
Hans Honda …
är ett " monster" och kan köras upp till 260 km i timmen. Tack och lov är det inte att tänka på här på ön för du har typ kommit till slutet av ön strax efter du kommit upp i den hastigheten. OCH det är otänkbart med med mig och det vet han. Men den är helt magisk att åka för den är så tyst och när vi lämnade Palma för bergen var det i det vackraste ljuset och naturen var in på bara huden. Dofterna kom så nära och när vi sneddar från Valldemossa vägen bort till den väg som tar oss genom tunneln till Soller, åker vi förbi hundratals mandelträd i rosablekt skymningsljus.
Hans Harley.

Det var så vackert och jag kände mig så fri. Tankarna snuddade åter igen vid att jag nu vid 51 år även får uppleva detta i mitt liv. Tänk om någon sagt det till mig där uppe i Järvsö i mitt röda hus med vita knutar. Att jag om 18 år kommer sitta bakom min Argentinske pojkvän på hans motorcykel i solnedgången på Mallorca. Dofter av sommar kommer fylla mina lungor. Passion fylla mitt hjärta och frihet leka i mitt hår. Jag kramade om honom lite extra som tack och han la sin hand på min som nu vilade runt hans midja.
Varje gång vi stannade till vid ett rödljus la han sin hand på mitt knä. Dessa små bekräftelser. Beröring… människan behöver beröras. Beröras på alla tänkbara sätt. Hud, ord, dofter, smaker, toner… det ljuvliga med att vara människa och att ha våra sinnen.
För att ta sig till Biniariax måste du först ta dig till Soller. Så vi tar tunneln igenom berget. När du åker motorcykel upplever du verkligen den markanta temperatur skillnaden från bergkedjans östra sida som Palma ligger vid och den västra som vi skulle till. Ju längre bort mot tunnelns slut på Sollers sida vi kom, kom kylan över mina ben och luften blev klarare.
Kyrkan i Soller.

Vi tog oss genom Sollers smala gator som klättrade upp mot Fornalux. Tystnaden var total och himlen började kläs av stjärnor. Ju närmare vi kom kvällens event hördes musiken från bandet som spelade på torget. Vi gick direkt till vår vän Martin som hade sitt hem öppet för sin fotoutställning. Han berättade att de klätt den lilla byns väggar med olika konstnärers konstverk istället för att låta var och en ha sina bord utställda på gatan. Strålande idé.
Efter en timme i bergen begav vi oss tillbaka till Palma. Min första resa på motorcykel i total mörker. Vi åkte högsta tillåtna hastighet och när han lutade sig ner mot fören på motorcykeln förstod jag att det var kanske läge för mig att göra detsamma. Så jag höll mina armar stadigt runt honom och lutade mig emot hans rygg. Över hans axel såg jag vägen framför mig. Det var som en film … Jag var inte det minsta rädd och upplevelsen var helt obeskrivligt skön. Frihet… dofter… spännning. Men även lycka när jag såg vart han var på väg.
Han överraskade mig med att ta mig till en av mina favorit mat marknader i Palma.
Medan vi samtalade såg jag hur några kvinnor betraktade honom och log. Servitrisen vid ett av kassorna blev typiskt kvinnligt charmig medan han beställde vår mat. Jag log. För kvinnor som visar att dom tycker att min partner är attraktiv gör mig bara stolt. Hon tittar upp på mig och ler med en blick som säger " Lucky you…"och jag ler varmt tillbaka och tänker " Tack..". Jag minns en kväll när vi var på ett ställe där många kvinnor kom fram och pratade med oss. Efteråt sa han " Du blir inte svartsjuk?" Och jag svarade " Varför, för att andra kvinnor bekräftar att mitt val är bra? Nej det gör mig bara stolt och rik. " Dessutom så är inte svartsjuka något annat än Svart Sjuka som är den direkta översättningen på svenska är. Den har inget med kärlek att göra. Inte det minsta. Och vår kväll tillsammans innehöll allt som en kvinna som jag önskar. Det fanns ingen anledning till svartsjuka. Bara beröring av alla sinnen och lycka. Vi begav oss hemåt vid 24 och gatubelysningen lyste upp de sandvita gatorna och husväggarna med ett varmt ljus. Månen började vandra från vårt balkongfönster. Tagen, härligt trött somnade jag med ett leende i vår vackra stad Palma. Berörd på alla tänkbara sätt. Tacksam… Kram Malin
©Malin Berghagen

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.