19 aug Att vara nyfiken nog..

©Malin Berghagen

Jag var singel ett bra tag här på ön innan Mister P kom min väg. Och när han frågar mig varför svarar jag alltid samma sak. ” Jag fann inte det jag sökte.” Och med det menar jag djupet som gömmer sig bakom någons ögon. Att det finns något mer än det som visar dig till det yttre. Något som inte alltid är synligt vid första intryck eller av det yttre. Kanske är det viktigt för mig eftersom jag ofta upplever att jag blir sedd utifrån det yttre, genom min familj eller mitt yrke. Män har redan en uppfattning om mig och det är inte ofta jag möter nyfikenheten i att se om det finns något mer eller något annat. I en attraktion försöker vi alltid ”sälja” vår produkt till den vi vill påverka. Vi pratar mycket om oss själva och det gäller att mellan raderna också se vad som finns i de djupa haven mellan de synliga öarna av ord. Att utan antaganden verkligen med själen SE vem som är framför oss. Jag blir lätt uttråkad när det inte finns en nyfikenhet att känna in mig. Att tillåta att det finnas mer än det som utrycker sig till det yttre. Jag är själv gjort misstaget så jag vet hur lätt det är. Jag var väldigt förtjust ”länge” i en man här men allt eftersom jag knackade och knackade på fasaden för att se om det fanns hemliga dörrar eller fönster så upptäckte jag inget annat än samma fasad. Extremt vacker fasad men jag förstod att jag skulle en dag bli uttråkad av att sitta på trappan till en dörr som aldrig ens öppnades lite på glänt. Men länge var jag väldigt duktig på att själv skapa spännande illusioner om insidan till denna vackra fasad. När jag inte fick se några rum skapade jag duktigt egna i mitt huvud. Väldigt kvinnligt beteende. Så även jag såg inte verkligheten som den var. Så när väl Mister P kom in i mitt liv, hade jag som jag redan sagt tidigare på bloggen bestämt mig för att hålla ner illusion skapandet och bara göra det jag älskar, se in i ett par ögon och se om det finns en dörr till själen där någonstans. Bara en liten glimt var det jag behövde. Det jag nu kunde slappna av i var att jag inte behövde söka en blivande far till mina barn. Jag var en självständig kvinna som längtade efter kärlek och förälskelse men enbart för att det är ju vansinnigt härligt att vara det. På något sätt jämför jag det med att laga mat som till en färdigt rätt. Då behöver man ju ha en plan. Men nu var jag enbart intresserad av att smaka och dofta råvarorna och vad det sedan blev för rätt av det hela fick tiden utvisa. Att vara nyfiken nog…. Jag har tänkt mycket på vad det betyder för mig. Jag hoppas att jag aldrig slutar att vara nyfiken nog på vad som finns bakom dörrar och fönster till i mina ögon vackra fasader. Att jag har lärt mig av mina misstag och nu öppnar dörrar på samma sätt jag egentligen alltid gjort. Men denna gång utan förväntan på vad som finns bakom. Bara att vara nyfiken nog att först se vad dom händer när dörren öppnas på glänt i ett par lika nyfikna ögon. Och sedan ta varsamma steg in i hans universum. Och släppa in honom i mitt.

Kram Malin

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.