24 okt Hur vi kodas som barn.

Min väninna Cristina så det så bra och orden sjönk in inom mig. Det är fantastiskt att finnas där för andra och vilja ge dom det bästa som dom aldrig fått av kärlek och lojalitet. Men till vilket pris då? Varje människa måste ta eget ansvar över det drama dom skapar i andras liv. Varje människa måste reflektera över varför vi gör det vi gör i kärlek och i konflikter och inte lägga över vårt eget behov av bekräftelse på andra.

Vi alla bär ett trauma inom oss.

Det skapas i vår barndom som litet eller stort och ALLA bär dom och agerar ut dom på olika sätt. Vi tror att om vi flyr dom, genom att stänga dörren till dom, att använda olika sätt för att dämpa dom, eller att klippa banden, att vi kontrollerar vårt förflutna och vårt trauma. Men det är det som kontrollerar dig. För så länge du flyr, stänger dörren till eller bedövar betyder det att ditt förflutna har makten att påverka dig. Det enda sättet är, anser jag, att vända sig inåt och möta det. Att gå i terapi, läsa böcker om det, gå på kurser och att gå in i smärtan och ta sig ut på andra sidan.

I vår barndom prägla vi av vår omgivning på gott och ont. Och allt speglar vi på andra sedan i vårt vuxna liv. På gott och ont. För mig och mitt eget trauma så har samtal med mina terapeut vänner hjälp mycket. Att tro att man är fel fri och inte behöver är bara okunskap och visar tydligt att något inte är som det ska. För ALLA bär ngt. Det kan vara en förlust av ett favorit husdjur eller en bortgång av en älskad mormor. Frågan kan alltid ställas ” Varför är jag rädd, ledsen, arg på den här personen nu? Är det verkligen sant det jag känner gentemot den här personen. Eller speglar jag bara mitt förflutna i honom eller henne?

Jag har fått jätte mycket hjälp till förståelse genom videoklipp på youtube som heter Engramas. Jag tycker ni ska titta på dom. De är på engelsk men ger väldigt mycket förståelse till hur vi kodas som barn. Här är fyra st. Klicka på dom så kommer dom upp.

1. Berättar om olika engramas kopplade till sorg eller vad som kalkas allierade.

2. Berättar om tex hur fysisk eller verbal misshandel kodar oss och hur vi agerar ut dom på andra när dom aktiveras.

3. Berättar om hur dom här kodningarna i vårt förflutna tar vår livskraft ifrån oss på olika sätt.

4. Berättar om hur vi kan få hjälp att koda om.

Det finns fler men det här är dom jag lägger upp nu.

Stor kram

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.