01 Dec December månad

När vi stilla går in i december uppfylls jag alltid av så mycket kärlek. Jag älskar den här tiden så mycket och har gjort det sedan jag var barn. För min mor och mormor har den här tiden alltid varit väldigt viktig. Ljusstakarna ska vara uppe i tid men inte en dag för tidigt. Vårt hem har varit fyllt med levande ljus och stjärnor i fönstren. Så otroligt mysigt.

Men alla har inte haft det så och många kan känna sig väldigt ensamma runt julen. Jag tittar just nu väldigt mycket på Byron Katie och hennes arbete tunt The Work. Jag tycker att det är ett fantastiskt verktyg och jag rekommenderar er verkligen att ladda ner hennes VR ( virtuella) App. Så ni får hjälp så fort tankarna blir för tunga.

Ett exempel på en tanke som en vän till mig har. Hon sa: Jag är alltid ensam i december. Så jag drog The Work med henne.

1. Du är alltid ensam i december. Är det sant?

Ja det är sant.

2. Vet du med säkerhet att det är så?

Nja, alltså jag är ju inte HELT ensam. Jag möter människor varje dag som på kaféet där jag stannar på eftermiddagen. Alla känner mig där.

3. Hur mår du med den tanken att du är ensam i december?

Jag blir ledsen och det känns tungt.

4. Hur skulle du må utan den tanken om att du är ensam i december?

Jag skulle må mycket bättre och se den här månaden på ett annat sätt.

Så det är egentligen inte december som visar hur ensam du är utan dina tankar om och under december som ställer till det?

Ja…

Ok så vänd på det.

Jag är i gemenskap i december.

Ok bra, berätta på vilket sätt då?

Varje morgon passerar jag en tiggeska jag någon gång gett en kopp kaffe. Hon säger alltid god morgon guapa. Jag trivs på mitt arbete och tycker om att vara där. Vi har roligt ihop. På fredag ska vi ha advents fika tillsammans. Och på kaffet där jag bor känner alla mig.

Så du är inte helt ensam? Så om du skulle fokusera dina tankar på allt gott som händer dig varje dag skulle du inte känna dig lika ensam?

Nej…

Vänd på det en gång till..

JAG gör mig ensam med mina tankar om ensamhet.

Mmm… ?❤️ Förstår du hur dina tankar om december ställer till det mer än det faktum att du är ensam?

Ja jag ser inte den lilla gemenskap som finns för jag är så inställd på ensamhet. Mina tankar här redan fokuserad på ensamhet innan ens december börjat. Så det är jag som gör mig ensam.

Mmm. Fint att du ser det. ❤️?

Så nu i denna december, vaka över dina tankar och det dom hittar på om din verklighet och det den vill älta om det förflutna. Och fokusera på det som är gott o ditt liv. Du kommer må mycket bättre då.

Namaste, Malin

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.