12 Dec Dagarna innan jul

Jag vet ju med all säkerhet att jul kommer vara fyllt en massa godsaker av det sötare slaget. Jag kommer garanterat unna mig både bröd, ost och vin. Så i början med idag tänkte jag att jag skulle boosta kroppen med lite socker detox i lagom dos och hålla ner på bröd, alkohol och mjölkprodukter.

Så igår kväll kokade jag en liter Lapacho te som hjälper mot candida och om kroppen haft för mycket onyttigt socker i kroppen. I morse när det svalnat hällde jag upp det i en tom vatten flaska och ställde in i kylen. Jag dricker två glas om dagen. Och det andra glaset innan jag går och lägger mig.

Tanken är att jag bara ska rensa kroppen på onyttigt socker och inte köra en hård kur för december är ju också tiden för mandariner och apelsiner och dom vill jag inte vara utan. Framförallt nu när vi plockat våra frukter själv i bergen på Mallorca. Så imorse gjorde jag en riktigt vinter boost till frukost.

Kokosvatten

1 apelsin

1 mandarin

1 ekologisk banan

1 grönt äpple

1 näve fryst mango ( jag tycker om mina smoothies lite kalla)

2 tsk maca pulver.

Jag mixade detta och delade upp i två glas till mig och min son.

Han fick en multivitamin att svälja ner och två omega kapslar av linfröolja.

Till min smoothie tog jag 1 ampull var av D vitamin och betakaroten som jag öppnade och hällde i mitt glas. (Läs på burken om de smakar ok om du öppnar dom. Det är inte alla som gör det. Jag köper mina som ni vet av Better You men det går ju med vilka som helst bara dom inte sabbar smaken. )

Och även 1 halv tsk gurkmeja. Och självklart omega till mig med.

Omegan är till oss av två helt olika skäl. Han får det för att kunna jobba bättre i skolan. Jag äter det för sund hjärthälsa och hålla ner kolesterolet.

Detsamma gäller Macan. Han får det för att orka i skolan och jag för att hålla balans på hormonerna. Kan ju vara bra för honom med ?.

Jösses nu ser jag att jag är sen till ett möte… Och jag gillar att komma i tid så ciao!

Ha en fin dag alla.

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.