25 Dec Vilken morgon..

Vi tvingade upp Pablo kl 05.30 i morse utan att säga vart vi skulle. Det har varit julotta i vår kyrka sedan 1837 och nu var det dags att uppleva en av dom. Men min mor ville överraska honom med ” the old style” så vi skulle åka släde till kyrkan.

Vi begav oss ner till Järvsöbaden hotell rejält påpälsade med kläder. Min argentinare hade fått låna min systersons Stefans dunjacka och det behövdes, det var -9 grader ute. Fyra vackra Nordsvenskar stod och väntade med varsin släde vid det anrika hotellet.

Innan vi åkte bjöds det på kaffe, te och sju sorters kakor och en värmande öppen spis.

Snön lyste upp den mörka morgonen och den 4 åringen vackra Arn hade en bjällra som talade om att vi var på väg. Vi hade filtar och satt nära varandra för att hålla värmen. Himlen var stjärnklar och facklorna brann. Tänk att det var ett sätt de alltid tog sig framåt på förr. Lite annorlunda tillvägagångssätt än vad min älskling vanligtvis tar sig fram på. Hans Harley night rod special.

Väl inne i kyrkan tog det väl fem minuter innan Pablo och Linn mer eller mindre somnade på varsin axel.

På väg tillbaka hade skymningen börjat vakna över bergen. Vi sa hela tiden att det var så vackert och Pablo var så nöjd. Hemma väntade min son Christopher och vår vän Per med uppdukad frukost. Min väninna Bittes mamma Laila hade kokat risgrynsgröt men där gick gränsen för Pablo. Hade litade inte en sekund på det vita röran. Kände inte riktigt att jag kunde begära mer denna morgon. Och det fanns ju mycket annat att äta av på bordet.

Vi båda somnade gott i en tidig siesta efter det goda frukosten. Tacksamma för en jätte fin morgon ordnad av familjen Stümer/Jonson och Järvsöbaden. Minnen för livet.

Ha en fin fortsatt jul alla!

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.