03 feb De säger att det är vinter här…

… men för en skandinav som jag är det som sagt vår. Så lite vårstädning på terassen var lägligt. Vissa av mina växter behöver mer sol eftersom de kommit hela vägen från Costa Rica.

Jag och Bodhi hjälptes åt.

Aloe Vera blomman skjuter fortfarande upp mot himlen och min växt från Costa Rica har överlevt vintern och visar små skott. Jag håller tummarna att den klarar februaris lite kallare väder.

Förra vårens påsklökar som jag lät vila under hösten har nu börjat vakna igen.

I min chilli plantas kruka har tomatfrön slagit rot och nu skapat en vild trädgård i krukan likt en ren italiensk salsa.

Min ” lilla” papya står stadigt kvar trots vintern. Den ska inte ens klara av Mallorcas väder men av någon anledning kämpar den här på min terass. Håller tummarna för den också där i sitt vindskyddade hörn.

Ja vad mer har vi mån tro… jo olivträdet som jag snodde en liten stickling av i min väninnas trädgård i Establisiment växer för fullt fär till vänster i bild. Bredvid den en stickling från vad jag TROR är ett mandelträd uppvuxen från kärna. Sedan har vi två ekollon och ett citrus träd. Troooooor jag…

Jag har inte mage att klippa basilikans lila blommor. Dom är så vackra!!!

Och min älskade Santos vinranka planta vilar fortfarande. Vi får se när den behagar vakna… Det är lika läskigt varje gång vintern kommer för vad den kommer gå hårt åt på min terass. Och enligt mallorquiner är den inte över än. Så det är bara att hålla tummarna.

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.