05 feb Meningen med livet

För många år sedan var jag på en kurs på Oneness university. Ni som följt mig några år eller läst min bok vet detta redan. På en av kurserna så säger min lärare ” Meningen med livet är att dricka ett glas vatten.” Till en början så förstod jag faktiskt inte vad han menade. Men sedan berättade han att det handlade om att vara i nuet. Att meningen med livet är att vara närvarande i det och det du gör JUST NU. Idag när jag satt filurade lite så tänkte jag på det vad Deepak Chopra sa. Att meningen med livet är att upptäcka vem man är, här och nu. Att allt är en dröm förutom nuet. Så då kom tanken.. Meningen med livet är inte att dricka ett glas vatten för det kan verkligen missförstås. Om jag ska vara tydlig så är det ju det faktum att jag dricker vatten. Presens och det agerande du gör just i nuet. Meningen med livet är inte att gå en promenad utan det faktum att du just nu går. Och då är ju meningen med livet att du just nu läser den här raden. Vilken tur för mig att du finns!

Ja ni, på den nivån är jag idag. 😉

Kram

What the old yogi sages mean about “ The meaning of life is to drink a glass of water” is not that water is the meaning of life but the DRINKING of it. To be present in what you do. To be in the now. To let go of the past. To not control the future. To enjoy the now. To stop having conversations in your head between your two “ Why I should and why I shouldn’t” . To silence the thoughts so we can experience the now. That’s why I fell in love with yoga and meditation and surfing. Your thoughts go in to silence. Yesterday I said to my oldest son @christopherbtaylor “ I have so many thoughts in my head around what I should do in my next step in life that I get frustrated. And then my boyfriend said “ Malin let us just enjoy the moment right here and now. Our next step will reveal itself in time.” So you see guys even a yogini fails to stay with the presence from time to time and need the wisdom of her motorcycle handsome boyfriend to stop the mind going crazy. ❤️ So yoga and going on the road on a bike is the same. You are staying focused on what you are doing because otherwise you will miss the next road thinking about other things. Or fall on your head. ? So the meaning of life is to enjoy it when it happens. No yesterday’s news or the futures dream. There is a time and place for everything but when you are driving, stay focused in what you are doing so you can enjoy the moment. Now I am going to drink my tea. Namaste!

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.