20 feb Älska det grå

Observera det här är inte ett reklam inslag eller ett samarbete med någon. Bara tips och kärlek.

Jag tycker ju att mycket av mitt beslut av att äntligen våga det grå är två saker. Ett att jag under säkert 6 månader talat om för mig själv att det kommer att bli fint. Och två att det är inne att vara grå. Många färgar ju håret nu i rosa, lila eller grått så det gör ju allt lite lättare. För hur konstigt det än är så är det just andras blickar och kommentarer som är lite jobbiga. Jag har ju jobbigt nog med min egen övertygelse att det här kommer bli bra.

Det som fick mig att ta steget det är den här härliga kvinnan Roxanne Gould. Bilden dök upp på @timeless.woman och jag förstod att det handlar precis som med allting annat när det gäller skönhet. Det kommer inifrån. Och hur du än ser ut handlar det om att utstråla hälsa och sundhet. Och framför allt glädje och livsenergi.

När jag gick in på en hårsalong i Stockholm och frågade om råd för just den första tiden av utväxt sa han att det tyvärr inte fanns något bra utan en mössa kan vara läge och sätta håret i en knut. Men han ansåg att det coolast är att hotta till med något annat istället som gör det hela lite ball. Tex rött läppstift eller en färgglad tröja.

Men jag hittade en annan ”kompis”. Några gånger när varit på Eroski ( vårt Ica) så är jag sett en lite flaska från L’oreal som heter Magic Retouch . Det är en spray med hårfärg som håller bra tills du tvättar håret nästa gång. Det dämpar det grå under den här första tiden med en skarv. Jätte lätt att använda, håll dock för ansiktet lite grann efter som sprej kan stänka lite. Du håller det nämligen en liten bit från ansiktet. Helt super! Så de dagar när jag vill gömma skarven så är det här jätte bra.

Jag vet inte vart ni kan köpa det i Sverige. Ni får väl fråga er fram.

Slutligen vill jag säga, i allt som har med ålder att göra handlar det mer och mer om att våga vara unik och kvinna fullt ut. Vara dig själv! Och ta hela dina erfarenhets bank och låt den skina igenom! Sträck på dig kvinna! Du är den mogna visa nu. Äg din ålder! Den är ändå inte som den var på 50 talet. Tanter som såg äldre ut än vår ålder. Vi andas liv och härlighet och behöver inte lyssna på vad andra tycker. Vi behöver äta bra, träna och skratta för att kunna uppleva livet fullt ut. Det handlar inte om att se yngre ut även om det inte gör något. Det handlar om att kunna njuta i den här delen av livet.

Om du sedan vill färga håret igen eller lyfta dig eller skaffa nya bröst så har du all rätt att göra det. För du är vuxen nog att ta egna beslut och du gör precis som du vill. Och du kan vara ärlig med det. Du behöver inte ens ljuga. Det är lyckan av att vara en kvinna i den andra våren. Du äger den!

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.