21 feb Argentinsk salsa a la Malin

Det är mycket spännande som kommer med kärlek…. För mig är det den Argentinska salsan Chimichurri som jag typ äter till ALLT. Argentinarna använder det till kött men jag har det till bröd, till pasta, till en avocado… ja fasiken till ALLT! Det är ren salig lycka! Och nyttigt! Örter, chili, vitlök, olivolja.. ja vad mer är möjligt!! Det är ju den där lilla detaljen med rödvinsvinäger som jag protesterar emot och i vissa recept använder de socker men rödvinsvinägern bytte jag snabbt ut mot äppel vinäger som är mycket nyttigare.

Är du förvirrad nu? Ok vi tar det långsamt. Massor av härliga recept finns på nätet så börja att googla på Chimichuri. Antingen blandar du ihop alla dessa färska örter och kryddor godsaker till en FÄRSK salsa. Eller så köper du torkade örter som jag och blandar det först i vatten för att de ska få ur sig smakerna bättre. Jag tar vatten/citronsaft/äppelvinäger. Använd delar som står på nätet. När det har dragit sig ett tag blandar jag i ekologisk olivolja i mängder men örterna ska inte ligga på botten utan det ska vara typ en sörja. Jag blandar även i färsk vitlök och lite riven ingefära. För jag har ju en rebell i mig… Jag låter det dra i rumstempererat ett dygn sedan får det stå i en burk i kylen. Håller super länge!

Fattar ni vad nyttigt??? Åh såååå gott! Lycka till!

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.