24 feb The friends of Catalina

På lördag strålar varje liten by och område upp i medelhavets länder. Frukost äts inte hemma utan på caféerna i ditt område. Gemenskapen är fin och även om ingen umgås privat känner många varandra och pratar en stund innan de vandrar vidare. Vi började vår morgon på El Perrito hos Luis och Linnéa.

När Pablo drar iväg till jobbet på Harley Davidson går jag till Thomas Bakeshop för att köpa bröd till Isak som snart kommer att vakna. Där fanns idag som vanligt ägarinnan Michelle på plats men även vännerna som hon jobbar med på det kvinnliga nätverket Womens leadership hub. Och vi skiftar mellan svenska, franska, arabiska och engelska. Något som är väldigt vanligt i städer med många kulturer. Jag tycker så mycket om det.

På vägen hem går jag förbi alla de ansikten och leenden jag varje dag möter här i Catalina. Människor som jag berättar om i min bok, Mallorca i mitt hjärta om du läst den.

De israeliska vännerna på Simply Delicious.

De Mallorkinska vännerna på Ecomilla där jag handlar mina grönsaker och min kött. Allt är ekologisk.

Pau vinkar till mig på Arume och jag funderar på om jag borde handla lite sushi till Isak men…. nä vi kan gå ner hit senare dom har ju öppet till 16.00 Jag går förbi Josefa från Andalusia som jag handlat många av mina Gypset kläder av. Tex koftan som jag bär idag har jag köpt där.

Daniel från Senegal som alltid står i hörnet vid det franska caféet Chantilly och sprider sin vänlighet och hjälpsamhet.

Tyska Kurt sitter självklart som alltid på sin favorit resturang men ännu är det för tidigt för hans glas vitt vin men snart så.

När jag passerar Fibonacci träffar jag på min danska väninna Anett som är så snygg så jag håller på att svimma. Bam!!

Ja byarna runt medelhavet lever upp på lördagarna och värmen håller om oss likt en dag i slutet av April hemma i Sverige.

Musik och sorl blandas på stadens gator och jag myser. Nä nu måste jag nog gå hem med brödet till min son. Men först måste jag bara köpa lite blommor och ställa på mitt bord hemma. Lite känsla av vår vore mysigt…

Jag önskar er alla en fin helg.

No Comments with love

Sorry, the comment form is closed at this time.