25 mar Söndagar med honom

Jag tror att det är viktigt att prioritera, och denna vecka åkte jag hem till Mallorca för fyra dar för att spendera tid med min älskling. På onsdag åker jag tillbaka till Stockholm igen för att ha min yoga kurs ” Yoga med hjärtat”. Men det var så viktigt att prioritera våran relation istället för oroa sig över pengarna det kostade att flyga fram och tillbaka.

Jag längtade efter hans trygga armar runt mig och våra samtal. Det regnar ordentligt på Mallorca idag så frukosten blev inne på ett café uppe i Valldemossa för där finns en öppen spis.

Samtal, närhet, god mat är sådant vi båda värderar mer än materiella saker. Och tiden försvann bredvid värmen från elden och regnet som föll utanför.

Människor reser samma väg en stund i livet. Vi vet aldrig för hur länge. Att försöka kontrollera det är Waste of Time. Bättre att njuta av tiden vi har nu. Vi har båda erfarenheter av att livet plötsligt tar en annan vändning och vi vet att det är verkligen bara inre stress att försöka kontrollera framtiden.

Vi är varandras bästa vänner. Vi respekterar varandra och är nu på en plats där vi värdesätter de sakerna mer än vår kärlek eller attraktion till varandra. Och i nuet omfamnar vi det. Kanske blir det ett år till eller resten av livet. Vem vet… vi oroar oss inte över det. Vi istället hyllar nuet. Vi är här. Det är det viktigaste.

När vi går i regnet tillbaka till bilen och han tar min hand och låter sina fingrar leka mellan mina…. När han kysser ovansidan på min hand och värmer den med sina läppar…. Då känner jag hans närhet men också hur mycket han värdesätter att jag är vid hans sida just nu i livet. Precis som jag värdesätter hans trygghet vid min. Och det är den rikedom vi bär just nu. Den investering vi ger i varandra. För den åker jag gärna jorden runt.

Jag säger det igen: Jag är inte rik i kontanter eller besparingar. Faktum är att jag inte ha ens ett sparkonto eller aktier eller fonder. Jag lever i nuet och investerar i upplevelser. I smaker, dofter och minnen. Jag vet nämligen att livet kan ta slut imorgon. Jag äger inget hus, ingen bil eller liknande. Jag äger däremot det jag värderar mest och det jag alltid har jobbat hårt för att få.

Frihet! Och att uppleva den med honom är väldigt nice.

Namaste, Malin