26 mar Min själ behöver det gröna..

Min mor och min mormor har gett mig gröna fingrar. Och precis som dom behöver min själ en stund i det gröna varje dag. Jag tror på örternas läkande kraft och min trädgård kommer alltid vara i ett soligt land. Vart det än nu är.

Nu när jag kom hem tillbaka till ön hade flera växter fått blommor, knoppar och nya blad. Min mynta från Kefalonia hade vuxit sig grön och frodig. Och vinrankan från Santorini hade fått nya blad som hälsade på hos krusmyntan från Kefalonia.

Jag har ett silverfat med doftande blad. Dom är så fina tillsammans och håller myggen borta. En spansk och en svensk doft pelargon växer sida vid sida. Båda väldigt tåliga och går mer eller mindre bara att bryta av och sätta i jord. Min mobackes hade dessutom fått en knopp. Jag tog frön från Costa Rica förra vintern. Blomman växte sig vacker men jag trodde det hade dött under vintern. Jag slängde den inte utan istället klippte jag ner den och titta …. nya blad!! Jag vet inte ens vad den heter. Men lyckligast är jag just nu över förra årets narcisser som jag bara lät torka och sedan satte i jord. Lagom till påsk har de nu fått blommor och doftar ljuvligt på min balkong. För övrigt doftar ön magiskt just nu för apelsin och citron träden blommar. Näsan blir fylld av härliga dofter och själen ler.

Det är lycka..

Namaste! Malin