09 apr Första inlägget…

Konstigt det känns… de första raderna efter att du lämnade oss mamma. Du som alltid läste mina texter och peppade mig att skriva..nu sitter jag här utan dig men ändå känns du så nära. Sedan jag kom ner till ön har vänner omslutit mig. Tess var redan på plats när jag kom till ner. Kenny åkte med mig på planet. Det var inte planerat så men nu var jag så innerligt tacksam över att det blev så. Han lämnade inte min sida.

Bodhi satt med Tess utanför Santina och jag smög mig fram till honom varsamt för att överraska honom. När han väl såg mig blev jag så ner pussade så det finns inte. Undrar om han kände på sig att jag behövde det… Undrar om han kommer leta efter dig när vi kommer till Järvsö i sommar…

Som du vet åt vi ju alla väldigt nyttigt under din tid på sjukhuset. Och så har jag fortsatt även här. Jag känner att det nästa varit som en drog för att kunna orka. Första frukosten blev på Santina med en grön spirulina bowl fylld med nyttigheter. Fina Andreas och Gabriel var också i Palma i helgen och det blev massor av fina samtal om dig. Tårar som föll, vi sjöng acapella och äntligen kom första skrattet. Såg du det mamma? Det var så oerhört skönt. Det sägs att många väljer att lägga sig på en rätt monoton plats vid sorg. För när skrattet blir för starkt är det också närmare till tårarna. Men jag gråter hellre ordentligt än att försöka kontrollera mina känslor så jag känner ingen skam över att skrattet ibland lockar. Det betyder inte att jag inte saknar dig eller att jag inte gråter floder några timmar senare. Du hade humor. Så du förstår säkert. Gör du det?

Vi pratar väldigt mycket om vem du var förstås, och vad vi nu bär med oss vidare i ditt minne. Vi är ju så olika mamma så vi kommer välja olika styrkor och egenskaper att värna extra om inom oss. De här orden hittade jag och jag känner att du var det för mig och det är dom egenskaperna jag vill bära med mig vidare. Hur låter det tycker du?

Såg du de två svensk kvinnorna som precis gav mig dessa blommor? Vad mycket kärlek vi får mamma tack vare dig. Sån otroligt fin gest. Dom doftar så gott… Det finns ett spår av dig hos alla mer eller mindre. Och din kärlek finns fortfarande runt omkring oss. Jag sover som en ängel på nätterna omhuldad av all denna kärlek. Eller är det du som smeker vår panna varje natt så oron försvinner?

Förlåt att jag frågar så mycket… jag hoppas du är ok och att du ser att vi är ok också. Att vi har varandra…

Mallorca är fantastisk just nu. Det blommar överallt och det är ibland 22 grader varmt. Du hade tyckt om det… Nu måste jag vattna mina blommor. Vi hörs snart..

Jag saknar dig mamma…