08 maj Vår i Stockholm

Älskade mamma, jag ser dig överallt. I människors leende ögon eller i sorgen i deras steg. Jag ser dig i de höga skratten och de bottenlösa tårarna. Jag ser dig i porlande lekfulla bäckar och djupblå hälsingeberg som viskar i moll. Jag ser dig i mig. Jag vet att allt du önskade var att jag skulle komma hem till Stockholm igen. Och trotts varje dags tårar genom planering av begravning och minnesgudstjänst så är jag också så ofantligt lycklig. Stockholm blommor, vänner håller om genom middagar och fika stunder. Tog en alkoholfri öl med döttrarna igår. Av en slump satt dom där på puben i kvällsbrisen och unisont skrek ” mamma!!” när jag gick förbi. Jag är i mitt lyckligaste och i mitt sorgligaste. Ser du det mamma… ? Jag ser dig överallt. I ljuset och i tårarna. I allt som var du. #iseeyou