24 Nov Vi är alla en plattform

Jag lyssnade på Marianne Williamson härom dagen och tyckte så mycket om en sak hon sa, att varje person är en plattform för att sprida kärlek och wisdom. Och det är så sant. Framför allt nu när vi alla har en möjlighet att genom våra sociala medier göra en skillnad. Så inte bara genom ett leende eller ett vänligt ord på stan kan vi alla sprida ord och bilder med godhet och upplyftande som fokus på instagram, genom bloggar och genom Facebook. Men också genom att vänligt och stöttande kommentera varandra på någon annans sociala medier. Någon vi inte alla känner. Ett bevis på det är en av mina underbara yoga elever Eva Karlsson. Hon är inte någon känd person. Hon är inte samtala coach eller yoga lärare. Hon är en medmänniska som sprider kloka tankar utifrån hennes egen erfarenhet. Men hon har inte en officiell blogg eller instagram utan hon gör det genom att stötta andra av mina följare när hon känner att det behövs. Hon går också in och säger ” nej men nu får du nog bli lite glad, här får du lite kärlek! ” när någon ger en elak kommentar till mig. Hon är ett bevis på att vi alla är vår egen plattform av kärlek i litet som stort.

Det jag saknar mest ifrån Mallorca förutom solen, är alla varma människor som möter dig på stan eller i butiker och caféer med ett vänligt upplyftande ord i mitt område i Santa Catalina . Spanjorerna är mer öppna och känslosamma än vi svenskar och personalen möter oss med ” hej snygging” i kassan på affärerna. Här hemma är vi lite mer blyga och mind our own business och säger knappast hej fast man bor i samma kvarter. Få ser in i varandras ögon och ler. Vi tittar bara och går vidare. Så nu har jag bestämt att det inte funkar för mig att gå och beklaga mig eller sakna mina kvarter på ön. Livet kan ta mig från Mallorca men det kan inte ta Mallorca ur mig. Det är bara att börja själv!! Så nu har jag börjat säga hej, god morgon eller snygg tröja lite varstans i mitt kvarter.

Igår när jag var ute med Bodhi på morgon promenad så kom en kvinna jag aldrig sett förut cyklande med en härlig beige dunjacka och mysig mössa i vårt kyliga Stockholm. Vi såg varandra och så ropade jag, vad fin du är! Snyggt! Och hon ropade tillbaka ” Du med!” Och så cyklade hon vidare.

Ja vi alla är en plattform för antingen kärlek eller rädsla. Låt oss alla ta hand om den plattformen!

Ha en magisk dag! Snygging!!

Namaste, Malin