22 feb Att välja det bästa möjliga

När vi är ute och reser och inte har tagit med oss ngt att äta är det nog så bökigt med att hitta något att äta. Speciellt om vi vill välja hälsosam ovh ekologisk mat. Och svårare är det att få dom tillsammans. Och jag vet ju inte om ni känner igen er i att är man flera i bilen så är det inte alltid du som får välja matställe. Så vi kompromissen lite.

Jag brukar envisas med att om vi nödvändigtvis ska äta på en hamburger resturang så blir det MAX. De försöker så gott de kan att vara både ekologiska och med mycket grönt. Även om att det är bättre att INTE äta så mycket kötthamburgare än att plantera träd varje gång man äter det. Så är det ju trots allt bättre än att INTE plantera träd? .

Gregg Braden så något en gång som kag försöker följa:

”If you put living food into your body it will give you life. And if you kill the food that goes into your body, that dead food will also take the life of your body.

Processed food fill the space in your stomach but it’s not really food.

Raw and natural foods is what I choose. And the best quality of food that I can get at the moment.”

Så jag försöker att vid varje tillfälle få i mig så mycket som möjligt av färsk mat i den situation som ges.

Så när Martin envisades om hamburgare. Envisades jag och Isak om MAX. Och sedan beställde var och en för sig. För Isak var enklaste beställningen och han tog beställning via maskin. Martins är lite krångligare och jag krångligasts vi beställde vid kassan.

Så vad blev det då denna gång?

Jag tycker inte så mycket om någon kedjas vego burgare och blir jätte bubblig i magen av det. Så det blev sk sallads burgare ( utan bröd) med panerad fisk. MAX fiskburgare är för mig den fräschaste. Till det blev det morötter istället för strips. Och äppel juice för jag ville ha något som smakade och inte bara vatten.

Så försöker jag göra varje gång. Skala bort så många alternativ som möjligt som INTE är fräsch och rent eller miljövänligt. Och utifrån det skapa det bästa möjliga alternativet för stunden. Det går! Man behöver bara tänka till lite och kompromissa.

Kram

Ps: Jag är inte sponsrad av MAX.