01 mar Änglamod

Ibland är det bra att bli påmind. Och det som varit den röda tråden sedan jag flyttade till Järvsö för över 20 år sedan och blev hemmafru. Tidningarna skrev löpsedel på att jag gick emot feministen och var en bakåtsträvare. Fast var jag verkligen ? Var jag inte bara någon som vågade göra som jag vill? Att välja att vara hemma med barnen var ju en längtan jag haft länge.

Sedan dess har jag alltid gått min egna väg inom många olika områden. Jag klär mig i min egna stil och oftast vad som faller mig in hellre än vad som är modernt. Jag blir nästa allergisk mot trender. Jag vill inte se ut som alla andra. Jag vill inte höra att jag är ” inne” för då är jag ju inte unik. Jag köper det som jag tycker om till mitt hem och älskar begagnat och återvinning. ” Bara döda fiskar flyter med strömmen…” ?

Som en vännina en gång förklarade ” Vill du kopiera begreppet Malin Berghagen ska du INTE göra just det, kopiera. Våga gå din egna väg.” Eller om jag ska inspirera till något så är det att följa sitt hjärta oavsett vad andra tycker.

Jag har i en av mina kartonger i Järvsö hittat tillbaka till en bok jag ofta använde mig av på den tiden. Jag tänkte att jag några dar i veckan ska reflektera över dagens ord här på bloggen. Och när jag bläddrar i dagens tänkvärda ord kommer just detta upp. Och är det inte oerhört fint med de sista orden ” Jag följer troget det gudomliga flödet i mitt eget liv.” Det tänker jag fortsätta att hålla fast vid.

Kram på dig!