04 mar Vi behöver varandra, även trots avstånd.

Ibland så berör livet mig så oerhört. Väldigt ofta av vad som händer i världen långt utanför mig som med läraren som tog hand om bäbisen åt sin elev. Men så knuffar livet till mig lite extra för att tala om att faktiskt jag har en funktion och jag känner mina tårar rinner av en sån lycka. Det berör också… när vi får respons, när någon säger ” du betyder något för mig”. Att allt jag strävat efter verkligen ger frukt och tröst. Det kanske låter egocentriskt men ibland så förstår vi inte alltid hur viktig vi kan vara i någon annans liv. Betydelsen av TOGETHERNESS och en villkorslös sådan.

Och jag vill inte att du ska berätta saker om mig nu utan jag vill att DU ska fundera över vilken roll du vill ha i livet och just nu faktiskt på dina sociala medier. För många kan dissa de sociala medierna och att det bara är ytligt och fasader. Men jag tycker faktiskt inte att det stämmer. För på mitt @theheartofyoga.academy konto följer jag bara människor som får mig att må bra. Riktigt bra. Vänner, familj, mina yogisar och människor som inspirerar mig eller ger mig en stund av lugn eller eftertänksamhet. Där följer jag inte politiker eller influensprofiler. Jag får många gånger skäll av vänner runt mig att jag möjligtvis är beroende av min instagram, att jag har ett behov att vara med där allting händer. Varje gång tänker jag tyst, ”hm… eller så kan du ju fråga vad jag egentligen gör.” För när jag inspireras av något som betyder något för mig tycker jag om att dela det. Och jag förstod för länge sedan att våra bloggar och våra instagram konton får andra att må bra. Att tex min yoga inte bara sker i yogasalen utan också långt utanför den. Och att det finns ganska många där ute som känner sig ensamma och genom sociala medier för kontakt trots avstånd. Vi känner oss uppfyllda och sitter och ler varmt åt våra insta vänners liv.

Instagram är en community. Ett häng.. en gemenskap och vi kan använda den på så många sätt. Ja absolut kan vi använda den till vårt arbete, men vi kan också använda den till gemenskap, inspiration och omfamningar.

När jag fick ovanstående ord idag skickat till mig från någon jag inte känner, rann mina tårar… Att hon delade detta med mig kändes enormt generöst och fint och jag fick inspirationen till texten jag just nu skriver. Tack fina… du vet vem du är. ❤️

På samma sätt som jag kände mig extremt berörd över att Jeanette, Maria och Helen tagit sig hela vägen från Göteborg till Gävle för att yoga med mig. Att få krama Anna-Lena och Katarina igen och dela tankar och upplevelser av yogan betyder lika mycket för mig som för dom. Och genom instagram ser vi vad dom händer i varandras liv och ger varandra en tyst omfamning genom de bilder vi lägger ut tills nästa gång vi ses. Jag och dom men även deltagarna i gruppen håller om varandra långt efter kursens slut. Via sociala medier.

Vad du gör av och med ditt konto bestämmer bara du, ingen annan. Och vad och vem du vill ge uttryck för på ditt konto bestämmer också du.

Lita på den du är och den du känner att du vill vara. Våga vara ditt sanna fina jag. Och sociala medier kan användas till annat än bara ytliga eller dömande saker. Du kan använda det till att förmedla kärlek, glädjeämnen, visdomsord som lyfter, inspirera till träning och hälsa, händelser i världen som får oss att känna helhet med mänskligheten och mat i alla dess färger, mm mm

Tack alla älskade fina instavänner för vad ni ger mig!

Ni lyfter mitt nu och får mig att känna mig otroligt lycklig. Och betydelsefull. Det är en väldigt skön känsla. Tack!! Och att följa ert liv, era glädjeämnen och era tankar får mig att känna mig delaktig och varm i hjärtat. En ännu bättre känsla!

Tack för era kommentarer och tack för det ni ger av er själv. Tillsammans gör vi skillnad. Litet som stort. Tillsammans skapar vi en bättre värld. ❤️

Stor kram!!! Malin