13 mar Malin fundrar lite…

Det här är en av de saker jag både älskar och ogillar med Sverige. ”Inga kontanter tack! ” Struktur eller är det kontroll…? Som ny företagare i Sverige älskar jag att det finns ett system som gör det väldigt enkelt för mig att sköta mitt företag. Mängden av appar och kvitton är otrolig och enkla att förstå. Swisch och BankID är ju lycka beyond!! Min revisor kan lätt se om jag sköter mig eller inte. Men samtidigt finns det ju det där att bli kontrollerad.Oavsett om vi är anställda eller företagare. Att människan inte är att lita på. Och att vart vi än är vet storebror alltid vart vi är och gör. Hua! Det är lite läskigt… Samtidigt som det är en befrielse att allt tar en kvart att hitta och lösa tack vare att det finns ett system som gör det enkelt. Allt finns på nätet. Men en liten notis ” Vi håller din privata information hemlig.” Men finns det verkligen hemligheter längre? ALLT går ju att finna för det finns ” out there”.

Jag tänker mest på de utsatta som inte har kort. Och att när en tiggare säger ” Jag har Swisch” hur vet jag att just hon får det? Hur är det för de äldre? Klart de också har kort och är bättre skyddade om de inte bör kontanter. Men ändå…. att gå på sitt favorit kaffe och ta en kopp kaffe och dessutom hitta lappen med koden som du lagt någonstans nu när åldern gör att minnet inte är vad det en gång varit…. Fast… jag ju självklart mer fördelar en nackdelar utifrån det liv jag lever. Egen företagare, i mina bästa år med stora barn som jag kan lätt hjälpa med några sekunder på mobilen.

Men ändå…