17 mar Morgonstund…

Det jag saknar mest från Mallorca och mina resor är mornarna. Det var också dom som skapade min längtan att bo utomlands. För runt medelhavet äter man sällan frukost hemma utan då går de ut på de lokala caféerna och tar en kopp kaffe och kanske en smörgås.

Jag saknar mina kvarter i catalina oerhört mycket. Inte bara för caféerna utan för de ” vänner” som satt precis som jag på mornarna och fikade. Människor som kommit mig nära på ett litet annorlunda sätt för vi känner egentligen inte varandra men vi ses varje förmiddag på det lokala caféet och pratar om livet.

Denna söndag morgon kom saknaden av just den känslan av gemenskap lite extra. Så medan Martin och Isak sov gick jag ut och tog en kopp te och kaffe, precis som jag alltid gjorde på ön. Fabrique var nästan tomt på folk förutom ett franskt par, vilket säger en del av att de jag säger är sant. Fransmännen och jag är här medan svenskarna bullar upp med frukost hemma.

Men en av de saker jag älskar med den här typen av kultur, det är att i sydliga länder är det inte så många ensamma. Många äldre ses på caféer och folk hälsar och pratar lite under sin kaffe stund. Det är så fint!

Nej nu ska jag läsa tidningen och dricka mitt kaffe. Teet har jag redan druckit upp. Ha en fin söndag vännen!