22 mar När lockarna faller..

När min mamma gick bort för snart exakt ett år sedan rasade mitt liv lite samman som du säkert förstår. Och det första jag gjorde var att bleka bort den tidigare näst intill den svarta färgen. Livet var så svart och grått just då iallafall. Tyvärr misslyckades han med blekningen på så sätt att mitt hår förstördes och bitar föll av. Mitt tidigare så chocka hår blev tunt och poröst. Lite grann som jag just då kände mig. 2018 resor till soliga länder och timmar i ljuvligt saltvatten och sol har även det satt sitt spår i mitt hår och nu kände jag att jag fick lite nog. Riset måste bort! Jag vet inte om du känner igen det men många går ju till frisören inte bara för att bli snygg utan för att något avgörande också hänt i deras liv. För mig var det likadant och även denna gång.

En av dessa små grå mulna dagarna som vi haft i veckan begav jag mig ner till min kompis Annas salong fast besluten med att inte bara klippa av det förstörda håret men att också göra ett slags avslut på det år som inneburit så mycket sorg efter mamma. Det där året som alla pratar om som måste komma efter att en anhörig har gått bort. Och den 3 april är det ett år sedan vår mamma lämnade oss. Jag har alltid haft väldigt långt hår och det har på något sätt blivit mitt signum men det brydda jag mig inte alls om. Jag vill ha ett friskt och tjockt år och jag ville att det trasig i håret och inom mig skulle falla till golvet en gång för alla. Sorgen kommer ju alltid att finnas men du fattar eller hur? Bara den där känslan av att nu väntar något nytt. Och att våren är på väg gör ju känslan bara ännu starkare för avslut och förnyelse.

För varje minut som gick hos Anna njöt jag. Mest av hennes helt fantastiska hårbottenmassage som var mer än behövligt. Mycket har snurrat i huvudet det senaste året hos fröken Berghagen och jag somnade faktiskt in en stund medan hon höll på. Vilken lycka…

Efter nästan två timmar hade jag tillbaka mitt tjocka hår och den färg jag en gång hade innan jag någonsin började färga det. Lyckan var total!! Tänk att några timmar på en salong kan ge ett sådant personligt lyft både på insidan och utsidan. Och jag har inte ångrat mig en sekund.

Kramar, Malin