05 maj Dagarna på Can Torna

Maria från Nactive Mallorca gick igenom helgen för deltagarna.

Sedan var det dags för yoga i solnedgången nere vid den vilda trädgården.

Överallt på den gamla gården är det små detaljer av blomster arrangemang av blommor dom växer på ön. Jag upplevde att det fortfarande var för kallt nere i trädgården på morgonen så vi gick upp till poolen där solen hade börjat värma dagen. En eftermiddag när det regnade yogade vi i mitt rum som tidigare används som ett litet kapell.. Energin inne i rummet var helt magisk. Maten har varit så gott som vegetarisk och helt fantastisk hela helgen. Jag äter sällan ost hemma men de mallorquinska ostarna är verkligen mina favoriter tillsammans med lokalt bakat bröd. Ägg från gården och färska juicer. Yummy!! På lördagen gick vi på marknaden i byn. Så mysigt!! Esporlas är en väldigt ung by på så sätt att det är många barnfamiljer som flyttar in. Men självklart finner du de trygga äldre går ses genom marknaden eller sittandes på de lokala caféerna.

Självklart kunde jag som vanligt inte låta bli att varsamt sno med mig ett litet skott från Ivans trädgård. Denna gång blev det en liten lagerblads kvist och en liten doftpelargon.

Sista dagen kom Marta Sanches och berättade om doftande och läkande oljor. Jag köpte också vin från gårdens morbror och dotter Patricia visade stolt upp vart både vinrankorna och olivträden växte. Olivoljan är också deras egna och marmeladen är gjorden av sonen Ivan. Vilket allt nu tas med hem till Sverige. ♥️

Tacksam över ännu några fina dagar på Can Torna med en av de vackraste familjer på ön. Alltså de är såååååå fina!!!

Tack Maria för att du tog mig hit.

Foto av Malin och Martin