06 maj Mallorca i mitt hjärta

Sitter och avnjuter den sista frukosten för den här gången på vackra Can Torna. Den typen av frukost som alltid gjort mig längtig till platserna runt medelhavet oavsett land. En bit osötat nybakat bröd med en bit fårost och honung från byn bredvid. En kopp kaffe som är kokat på spisen i köket och lite frukt, oliver och nötter. Att låta en bit mjuk svart oliv smälta i munnen tillsammans med en tugga av en mjuk dadel är orgasmiskt gott. Imorse när jag vandrade runt i trädgården utanför huset så mötte jag vackra Patricia med frukosten hon precis köpt nere i byn. Så jag vet att brödet är färskt och nästan varmt fortfarande. Osten har inte legat i dagar i kylskåpet utan nyss blivit uppskuren hos den lokala osthandlaren. För mig är detta rikedom. Den där valutan som inte riktigt kan mätas sig med pengar. När jag bodde i Järvsö brukade jag och min väninna Johanna drömma oss bort till sydligare länder just för maten och dukade upp allt som påminde oss om Frankrike och Grekland och låtsades att vi var där. Ibland får jag nypa mig i armen över att mycket jag drömde om faktiskt slog in. Nu när även min älskade Martin också är på plats i mitt liv, sittandes bredvid mig här i bergen på Mallorca med sin bok ( egentligen min bok av Tara Westover som han snodde dagen vi kom hit) så är våra drömmar gemensamma.

Ikväll åker vi tillbaka till Sverige men först ska jag förbi min lilla trädgård på terassen för att förbereda dom för sommaren. Det är dubbla känslor i mig när det gäller att ha en plats i solen. Pga miljön gäller det att inte resa så ofta och stanna längre per gång. Även om det går att klimatkompensera så känns en resa över en helg lite onödigt. Något som jag inte visste var att färjan mellan Alcudia i norr och franska Toulon nu öppnat upp och går rätt regelbundet. Och på en gång ser jag möjligheterna att resa hit själv eller med en grupp yogisar och få lite tågluffarkänsla samtidigt som det är bättre för miljön. Det besvärligaste verkar vara Stockholm -Paris. Men annars är det inte så omöjligt. Jag har rest genom Frankrike förut med tåg och deras resor är otroligt smidiga. Jag vet också att våra tågföretag håller på att se över sina förbindelser eftersom efterfrågan är större.

Den vackra trädgården omfamnar mig när jag nu slutligen hamnat ute i solen igen med min kopp kaffe. Min älskling har läst klart boken och vill att vi drar oss ner till saltvatten poolen innan vi åker in till Palma. Så jag ska avsluta bloggen för idag och göra honom sällskap. Hoppa ni alla får en fin dag och sluta inte drömma. Sluta inte tro på att de slår in. Och sluta inte förändra allt dom behöver förändras för att det ska slå in. För dom slår in. Kram!!

Vill du köpa min bok om Mallorca? Gå in här.