12 maj Älskar att fika riktig fika!

Idag söndag var jag och Martin och tog en fika på det lilla gårdscafeet Anders-Pers fikabod. Vi känner familjen sedan länge men eftersom mamma hade caffären så stannade vi ofta där. Nu har vi bestämt att fokusera på utställningen till sommaren istället och inte öppna Lill-Babs caffär igen. Så då tänkte vi att vi passar på nu när vi är här och prövar något nytt.

Familjen är bönder så det är väldigt mycket lokalproducerad mat och fikat är hembakat och dagsfärskt det mesta. Det är verkligen som att komma hem.

Det var såååååå gott!! Och den öppna spisen bredvid den gamla bakugnen brann varmt och skönt. Optimal fika känsla a la Hälsingland. Gården ligger efter vägen så den är lätt att hitta och är den första stora gård på vänster sida som du möter när du åker in i lilla Järvsö söder ifrån. Här kommer lite bilder jag hittade från andra besökare.

Det visade sig också att vi är släkt med själva gården. Så det måste jag kolla upp lite närmare. Och fikabrödet var verkligen svenskt traditionellt med glutenfria alternativ och även torkat hundgodis som de gjort själva. En stor frys har kött från gården som du kan köpa med dig hem.

Japp det var verkligen en glad överraskning. Så nu är jag absolut proppmätt. Dags för lite söndagsmys i soffan. En film kanske….

Ha det så gott!!