13 maj Vårvackert för själen

Jag har varit hemma i Järvsö i helgen och försökt göra vårfint. Jag och Martin har städat i rabatterna och plockat fram utemöblerna och firat min födelsedag. Det kommer bli en magisk sommar i år här uppe.

Jag älskar den här tiden då våren sakta lyser upp den ännu inte fullt gröna marken. Och små upptäckter görs. Förra våren var allt så upp och ner. Mamma hade somnat in i april och begravningen skulle planeras. Att vandra runt i mammas och mormors trädgård gjorde bara ont. Nu är det annorlunda…

Oreganon har flyttat ut från sin låda och har klädsamt smyckat stenen lådan vilar på.

Timjan ser ut som den klarat av vinter och mammas lavendel likaså. Funderar starkt på att ta hem mina kryddväxter från ön. Men en så länge får jag njuta av de svenska ljuvligheterna som hör våren till.

Här uppe i Järvsö bor vi alla nära. Min morbror nor i huset bredvid. Två hus bort bor min syster Monica och våra nära vänner Bitte och Nina i varsitt hus. Min morbror Harry ( gift med moster Birgitta) bor i huset nedanför och det är så mysigt att vandra i gårdarna och betrakta allt som händer i trädgårdarna. Bytt blommor har vi gjort hur länge som helst. Skott och kvistar sätts i vatten och väntar på rötter för att sprida dig på den nya gården. Jag har planterat två syrenhäckar i mitt liv enbart från skott.

Nu sitter jag här och njuter av utsikten och morgonens arbete i rabatten med mammas kaffekopp i handen. Vad mer är möjligt…

kram på dig!

Malin