11 jun Idag jobbar jag.

Idag är min första arbetsdag på Lill-babs museum i Järvsö. ♥️ Jag ska vara ärlig, jag har blandade känslor för det. Ena sidan av mig är oerhört stolt och innerligt tacksam över vad mammas vännina Ewa ( @ebogebjer ) har skapat med hennes team @aimforu och @needs_decor_design

För henne har projektet varit en hjärtesak. Ingen av dom har tagit betalt utan enbart gjort det för att hedra henne. Dom har varit som nyfikna barn en julafton när de gått igenom lådorna. Och vi systrar har sett hur de förvandlat de vackra rummen på östra flygen på Stenegård till ett minne av en älskad artist. Vår mamma. ♥️

Jag minns så väl när vi systrar skulle namnge museet. Något vi alla våndades för, för när mamma skapade sin första utställlning på 90 talet och namnet var på fråga sa hon ” Jag tycker inte om ordet museum. Det låter som om jag är död.” Så hon döpte det till utställning istället. Ja så när nu frågan kom upp igen mindes vi alla tre döttrar hennes ord och ingen av oss gillade ordet museum av just det skälet. Men… nu fanns hon ju faktiskt inte längre.

Och det blev på något sätt något vackert över det ändå. Det står på nätet ” Syftet med ett museum är att samla och bevara objekt av betydelse för att visa för allmänheten. ” Och visst var hon av stor betydelse vår fina mamma.

Jag hade helst velat vänta med museumet. Vi har ännu inte gjort klart hela bouppteckningen eller är färdiga med sorgearbetet över mamma för Lill-babs har liksom stått i vägen. Vi kände att mamma hade velat att det skulle färdigställas så fort dom möjligt. För hennes fans skull och för Järvsös skull. Och av kärlek till denna fantastiska kvinna har ett team av kvinnor med vår storasyster Monica skapat ett oerhört vackert museum med en separat utställning i museet som är föränderlig. I sommar är fokus hennes närmaste vänner. Vi har också valt att låta ett rum vara exakt som hennes hem.

Vår mamma var först och främst artist. Drillad av Simon Brehm sedan hon var 16 år gammal. Vi barn och barnbarn har alltid vetat det. Och trots att hon reste överallt och alltid jobbade så fanns hon där för oss. Med ett telefonsamtal, en blombukett eller så hade hon ringt någon vän som kom förbi på vår födelsedag istället. Och hon har åkt till oss över en dag om hon måste bara för att finnas där.

När jag letade igenom mammas garderober för att få ihop kläder till utställningen hittade jag min mors bröllopsklänning när hon gifte sig med min pappa. Mamma sparade verkligen på ALLT så denna utställning kommer vara föränderlig för vi har så mycket att dela med oss av. Allt eftersom kommer även butiken vara på plats men den får ta sin tid. Vi måste se till vår sorgbearbetning med vår mamma nu när Lill-babs har fått sitt.

Jag har åkt upp fram och tillbaka för att jobba en dag på vårt vackra Lill-babs museum. Det är den enda dagen jag kan den här veckan. Ja det är blandade känslor men jag är mest stolt och det finns ingen tvekan i mig att göra detta för mamma. För hon hade gjort det för mig. ♥️

Lill-babs museum är öppet 11-15 tisdagar -söndagar.

Måndagar har vi stängt. Då jobbade nämligen inte mamma.

Entrén är 60 kr för vuxna.

40 kr för pensionärer.

Barn upp till 16 går in gratis.

För övrig information gå in på Stenegårds hemsida ♥️