12 jul Varje sommar åker Martin till England…

…för att hälsa på sin familj. Två somrar nu har jag fått följa med. Igår besökte vi Martin mamma och sedan åkte vi över till hans bror Steven på hans gård där han har sina rovfåglar. Steven och hans kollega Emily har uppvisningar med fåglarna på olika tillställningar. Förra året var jag med och uppträdde med en av fåglarna på armen under den största medeltida festivalen i Europa. Det var såååå kul! Dessutom bodde vi i en tipi i två nätter.

Nåväl, det blev te i trädgården och många skratt. Martins familj har mycket humor och det är en gåva att få hänga med dem allihop. Dessutom är det strålande sol och varmt. Inget regn än så länge.

Jag fick en stund med peewee och gick stilla runt och kände in det engelska landskapen. Självklart kom introt till Hem till gården in i mitt huvud som en melodi slinga. Det andas lugn och harmoni runt hela gården. Emily och Steven räddar även små fåglar från att bli mosade av världen utanför. På vägen in till Steven pratade jag i mobilen med min son Isak som behövde hjälp med en sak. När jag tittar upp ser jag den här lilla bäbisen sitta på en gren precis bredvid mig. En av de fåglar de hjälper när det behövs. Helt tam och super hungrig.Peewee och de andra rovfåglarna är så älskade av sin människofamilj. I Sverige är det inte tillåtet med föreställningar med rovfåglar men här i England är det en stor attraktion och Steven och Emily är otroligt duktiga skådespelare.

Vi stannade kanske i någon timme och sedan begav vi oss till en engelsk pub för att äta lite mat. Jag fick min cheddar ost som jag längtat efter. Martin tog en fisk paj som såg väldigt typiskt engelsk ut. Och barnen fick två enorma tallrikar med lasagne och hamburgare. Så mysigt. Martin har verkligen två super fina barn. Samma humor som resten av familjen Charlton och de har verkligen fått mig att känna mig bekväm i deras sällskap. Jag går undan vid några tillfällen och låter barnen ha egen tid med sin pappa och sin farmor. Jag tror det är viktigt att vi vuxna förstår och respekterar den egna tiden med sin förälder och med sina barn. Tex så lät jag Martin hänga själv med barnen i poolen för jag vet att de har en liten grej där sedan barnen var små. Inget Martin bad om utan som jag själv kände att jag borde göra. Om vi alla lägger egot åt sidan och tar kontakt med vår empati så blir livet så mycket enklare. Jag har så mycket tid med Martin annars. Jag passade på istället och ta bilder och filma till Martin. Våra barn är alla så stora nu. I höst är även Martins äldsta vuxen. Det är verkligen inget läge att lägga oss i den andres barns liv. Vi kan bara vara en respektfull och vänlig vän. Jag tror inte på bonus föräldrar. Jag tror på kloka, vänliga vuxna vänner. Sån är jag.

Namaste, Malin