25 jul Älskade vänner…

…. vilken ljuvlig kväll vi hade igår. Ni som har läst min bok ” Livslust och hälsa” har ju hört historien om min vän Mercedes. Kvinnan som i januari 2016 kom gående på stranden i Costa Rica med sin sommarhatt och vackra leende. Jag hade gått in i året att fylla 50 och hade en liten kris i kärleken till mig själv. Många av mina vänner hade lyft sig och botoxat sig och jag undrade om min vägran Art inte göra det bara var dum envishet. Alla såg likadan ut med det där lilla stela uttrycket men visst var det rynkfritt i panna och runt ögonen. Så kom hon gående på stranden och mitt hjärta brast. Hon var just då det vackraste jag sett under vår resa. Kurvor som en ljuvliga kvinna i en tavla av Zorn och med sprakade ögon och med konstant med ett leende på sina läppar står hon för äkta skönhet för mig. Var hon osäker som jag dolde hon det väl bakom en glödande varm energi. Sedan den dagen blev hon min förebild vare sig hon ville eller inte.

Igår hade hon bjudit hem oss till hennes hus på landet på Mallorca. Ett hem hon varsamt renoverat med enorm kärlek till det genuina och naturliga. Både jag och Martin tog ett djupt andetag så fort vi kom dit. Bergen i väster var mystiskt vackra, luften frisk och inga konstiga ljud. Bara naturens som viskade i vinden.

Mercedes är en estet och skapar vackra rum i rum. Detaljer och små ändringar kan göra skillnad och skapar harmoni. Känner igen mig så i henne. Allt är viktigt, allt från blommorna i en vas i fönstret till maten på bordet. Som en stilleben vart man än vänder sig.

Medan Mercedes gjorde färdig fatet med ost och oliver, gick jag ut i trädgården och skördade sallad, tomater och basilika. Medan hon gjorde ordning salladen sa hon att vi skulle njuta av hennes paradis med ett glas vitt vin, ost och fikon marmelad eller nektariner. Både jag och Martin njöt av stunden fullt ut med Mercedes barn lekandes i den gamla vatten cisternen som nu blivit en pool.

Tillslut kom vår ljuvliga värdinna till bords med sin sallad och samtalet och maten blandades med varande. Hon berättade hur hon i många år gott på marknader och samlat på sig små saker som en dag skulle bli hennes landställe på ön. Solen gick sakta ner över bergen och jag kände mig dom den lyckligaste människan på jorden.

Älskade gamla och nya vänner, detta är livslust för mig.

Var rädd om er vart ni än är. Och njut av livets gåvor så länge ni kan.

Kärlek, Malin